Udflugt til biotopen d. 21/2/19

Udflugt til Hostrup Sø v. Stevninghus


Ankomst v. Biotopen, og båltænding

Vi ankom ved vores biotop kl. 10 om formiddagen, smed vores ting, og gik straks igang med at forsøge at få gang i noget ild. På forhånd havde vi drøftet hvilke forudsætninger vi skulle have, og hvilke hjælpemidler vi måtte benytte os af. Vi ville bestræbe os på at forsøge at gøre det så "simpelt," som muligt, dvs. Ingen lighter, ingen tændstikker, tændvæske eller tændbriketter. Vi havde kun et strygestål, og det tørre birkebark, som vi havde været ude at finde i skoven, samt nogle kviste. Det viste sig imidlertid at være en større udfordring end vi havde regnet med. Et par enkelte gange lykkedes det for os at få en lille flamme igang, men den holdt aldrig længe. Vi besluttede derfor til sidst, at benytte tændbriketter til det "egentlige" bål, mens vi sideløbende stadig forsøgte at få et lille bål igang på den anden facon. Vi havde også vejret lidt imod os, da det støvregnede. Det lykkedes os dog at få gang i bålet med tændbriketterne.


 


Snobrød på bål

Da vi havde få gang i ilden, og de første stykker træ så småt var begyndt at blive til gløder, gjorde vi vores snobrødspinde klar, satte dej på dem, og satte os til rette ved bålet. Nogen fandt hurtigt ud af at var vigtigt at holde sit snobrød rigtigt, da det ellers brændte på eller ikke fik nok varme. Dette resulterede i at to af os nåede at gå igang med vores snobrød nr. 2, før den ene af os var færdig med sit første snobrød. Vi diskuterede også hvordan et snobrød skal se ud og være, før det er helt færdigt, og her kommer der naturligvis også en del tålmodighed og perfektionisme ind i billedet. 😅 Imens vi sad og spiste, fik vi ro til at drøfte fremlæggelse af biotop-opgaven, samt planlægge lidt ift. Vores udviklingsprojekt, så det var lækkert at vi lige fik ro og tid til det også.



Dyrespor omk. Biotopen

Dagen gav også anledning til at gå en tur i området og kigge efter dyrespor. Imens de to andre forberedte næste måltid og holdt gang i bålet, gik jeg selv ud og kiggede efter spor. Jeg var ikke helt sikker på hvad det var jeg fandt, men jeg fandt noget som godt kunne ligne musehuller, og noget som lignede en natursti, skabt af en hjort eller lign. Det var svært at finde kogler eller uglegylp, da det var en anden slags træer i dette område. Men når man går rundt ude i naturen og søger spor efter dyrene, får man også mulighed til at reflektere over det faktum, at det faktisk er herude, at dyrene er på hjemmebane - at man skal respektere de rammer som de har været med til at skabe, ud fra deres livsvilkår og behov, og at det derfor også er super vigtigt, at man lærer at rydde op efter sig når man har opholdt sig i skoven eller ved stranden - der skal være plads til alle herude.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Evolution og fossiljagt i Gram Lergrav

Dyreholdsopgave C, D og E